Consumenten » 
Business » 

Verzenden van Odd-Sized Pakketten: Tips en Oplossingen

Juni 2023 – Als bedrijf kan het verzenden van pakketten naar jouw klanten een van de belangrijkste onderdelen van je logistieke proces zijn. Het verzenden van standaard pakketten is meestal geen probleem, maar wat als je odd-sized pakketten moet verzenden? Dit kan een uitdaging zijn, omdat deze pakketten niet in de standaard verzenddozen passen. Hier zijn enkele tips en oplossingen voor het verzenden van odd-sized pakketten.
Pakket laten brengen

Gebruik op maat gemaakte verpakkingen

De eerste en meest voor de hand liggende oplossing is het gebruik van op maat gemaakte verpakkingen. Dit kan duurder zijn dan het gebruik van standaard verzenddozen, maar het zorgt er wel voor dat het pakket veilig en stevig is verpakt. Hierdoor is de kans op beschadigingen tijdens het transport minimaal. Bovendien kan een op maat gemaakte verpakking ook bijdragen aan de branding van je bedrijf.

Kies voor flexibele verpakkingen

Een andere oplossing voor het verzenden van odd-sized pakketten is het gebruik van flexibele verpakkingen, zoals stevige verpakkingsfolie of schuim . Deze verpakkingen passen zich aan de grootte van het pakket aan en zorgen ervoor dat het pakket veilig wordt verpakt. Bovendien zijn flexibele verpakkingen licht van gewicht en kunnen ze dus bijdragen aan het verminderen van de verzendkosten.

Gebruik alternatieve verzendmethoden

Als je odd-sized pakketten moet verzenden, is het mogelijk dat de standaard vervoerders niet geschikt zijn omdat zij deze weigeren of omdat zij hoge toeslagen vragen voor het verzenden van de odd-sized pakketten. In dit geval kun je kijken naar alternatieve verzendmethoden, zoals Izipack. Met de service van Izipack is het verzenden van grote en zware, niet sorteermachine geschikte pakketten geen enkel probleem.

Overweeg een verpakking op maat te maken

Als je geen op maat gemaakte verpakkingen wilt gebruiken, kun je overwegen om zelf een verpakking op maat te maken. Dit kan bijvoorbeeld door het gebruik van golfkarton of foam. Zorg er wel voor dat het pakket stevig is verpakt en dat het niet uit elkaar valt tijdens het transport.

Zorg voor duidelijke instructies

Het is belangrijk om duidelijke instructies te geven aan de verzendafdeling over hoe het odd-sized pakket moet worden verpakt. Zorg ervoor dat de instructies duidelijk en begrijpelijk zijn, zodat het pakket op de juiste manier wordt verpakt en de kans op beschadigingen tijdens het transport minimaal is.

Tot slot

Hoewel het verzenden van odd-sized pakketten uitdagend kan zijn, zijn er verschillende oplossingen beschikbaar die kunnen helpen. Door gebruik te maken van op maat gemaakte verpakkingen, flexibele verpakkingen en de expertise van een specialist zoals Izipack, kan de verzending veiliger en efficiënter worden gedaan.