Consumenten » 
Business » 

Het verzenden van odd-sized pakketten: een uitdaging die je met Izipack kunt overwinnen”

Mei 2023 – Het verzenden van odd-sized pakketten kan een uitdaging zijn, vooral als je niet weet waar je moet beginnen. Het is belangrijk om een vervoerder te vinden die gespecialiseerd is in het vervoeren van dit soort pakketten. Lees verder om meer te weten te komen over odd-sized pakketten en hoe je ze het beste kunt verzenden.
Tapijtrollen

Wat zijn odd-sized pakketten?

Odd-sized pakketten zijn pakketten die niet standaard zijn qua afmetingen of gewicht. Dit betekent dat ze niet gemakkelijk op een transportband passen of op een andere manier automatisch kunnen worden verwerkt. Deze pakketten worden ook wel ‘non-conveyable’ (NC) genoemd. Het kan gaan om pakketten die te groot, te lang, te zwaar of te kwetsbaar zijn voor een normaal verzendproces. Voorbeelden van producten die als odd-sized worden beschouwd zijn onder andere tapijtrollen, fietsen, e-bikes, huishoudtrappen en meubels.

Hoe verzend je odd-sized pakketten?

Het verzenden van odd-sized pakketten kan een uitdaging zijn, vooral als je niet weet waar je moet beginnen. Het is belangrijk om een vervoerder te vinden die gespecialiseerd is in het vervoeren van dit soort pakketten. Izipack is bijvoorbeeld een vervoerder die zich heeft gespecialiseerd in het verzenden van odd-sized pakketten. Wij kunnen helpen bij het verzenden van pakketten die te groot, te zwaar of te kwetsbaar zijn voor andere reguliere vervoerders.

Bij het verzenden van odd-sized pakketten is het ook belangrijk om rekening te houden met de verpakking. Omdat deze pakketten niet standaard zijn, kan het lastig zijn om de juiste verpakking te vinden. Zorg ervoor dat de verpakking stevig genoeg is om het product te beschermen tijdens het transport en dat het pakket goed gelabeld is, zodat het niet kwijtraakt.

Welke producten vallen onder odd-sized?

Er zijn verschillende producten die als odd-sized worden beschouwd en die speciale verzending vereisen. Hieronder staan enkele voorbeelden van producten die onder odd-sized vallen:

  • Tapijtrollen: deze rollen zijn vaak te groot voor een standaard verzendproces en moeten speciaal worden verzonden.
  • Fietsen en e-bikes: deze producten hebben een afwijkende vorm en zijn vaak te groot of te zwaar voor een normaal verzendproces.
  • Matrassen: matrassen die breder zijn dan 90 cm of smaller zijn dan standaard maten kunnen vaak niet gemakkelijk worden verzonden vanwege hun afwijkende afmetingen.
  • Huishoudtrappen: deze trappen zijn vaak te groot en onhandig om te verzenden en vereisen speciale verzending.
  • Bouwmaterialen: grote bouwmaterialen zoals platen en balken vereisen speciale verzending vanwege hun afmetingen.

Waarom kiezen voor Izipack?

Izipack is gespecialiseerd in het verzenden van odd-sized pakketten en heeft daarom de expertise in huis om deze pakketten veilig en snel te verzenden. Daarnaast bieden wij een track & trace service, waardoor je altijd op de hoogte bent van de locatie van je pakket. Ook hebben wij een eigen klantenservice die je kan helpen bij eventuele vragen of problemen.

In conclusie is het verzenden en ontvangen van odd-sized pakketten een uitdaging die veel bedrijven en particulieren tegenkomen. Het vinden van de juiste vervoerder kan moeilijk zijn, vooral als het pakket afwijkt van de standaard maten en gewichten. Izipack biedt een oplossing voor deze uitdagingen met hun expertise in het verzenden van odd-sized pakketten. Of het nu gaat om tapijtrollen, fietsen of andere afwijkende pakketten, Izipack kan helpen met het versturen en ontvangen van deze zendingen. Met onze eigen klantenservice en track & trace informatie, biedt Izipack betrouwbare en efficiënte oplossingen voor het verzenden van odd-sized pakketten.