Consumenten » 
Business » 

FAQ

Hieronder vind je een lijst met de meestgestelde vragen. Mocht je vraag er niet tussen staan, dan kun je altijd contact met ons opnemen. Stuur eenvoudig een e-mail naar hello@izipack.nl of klik op de knop hieronder om direct naar ons contactformulier te gaan.

We streven ernaar om binnen 3 werkdagen een antwoord te geven op je vraag, zodat je snel geholpen wordt. Ons team staat klaar om je te assisteren en eventuele zorgen weg te nemen. Aarzel niet om contact op te nemen en we helpen je graag verder.

Basistips

Wanneer je een pakket gaat versturen, is het belangrijk om rekening te houden met het volgende:

 • De verzenddoos moet stevig zijn. 
 • Als het pakket niet helemaal gevuld is, gebruik dan opvulmateriaal zoals bubbelplastic of piepschuim (géén kranten).
 • Zorg ervoor dat de hoeken van je pakket beschermd zijn door er tape overheen te plakken. Zo is de kans kleiner dat de inhoud van je pakket breekt.

Elk land heeft een andere wijze van adressering. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden. Sommige landen hebben geen huisnummer, postcode of straatnaam. 

Controleer altijd het adres bij de ontvanger. Mocht je er niet uitkomen, stuur dan een email naar hello@izipack.nl.

Wat mag je wel en wat mag je niet verzenden? Elk land heeft andere regels. Zorg ervoor dat je altijd de website van de vervoerder checkt voor de meest recente informatie.

Ontvangen

Als je bestelling onderweg is ontvang je een email met daarin de track & trace code. Via deze code volg je eenvoudig je pakket(ten) en kun je de bezorgwijze aanpassen. Heb je geen code ontvangen? Stuur dan een email naar hello@izipack.nl.

Hieronder vind je de beschrijvingen bij de verschillende statussen voor je zending (zie status linksboven):

 • Aangemaakt - Je zending is succesvol aangemeld bij Izipack en zodra jouw bestelling vanuit de verzender bij ons binnen is, dan kan de bezorging worden ingepland.
 • Hub - Je zending is gesorteerd op de distributie fabriek van Izipack en gaat onderweg naar de hub in jouw regio.
 • In transit - Je zending is onderweg naar de hub in jouw regio en vervolgens naar de bezorger voor het afleveren op jouw adres.
 • Afgeleverd - Je zending is succesvol afgeleverd op het aangegeven afleveradres of bij een van uw buren.
 • Retour - Het pakket wordt teruggestuurd naar de webshop of naar het aangewezen retouradres.
 • Geannuleerd - De zending is geannuleerd en zal niet verder door Izipack worden opgepakt of bij jou afgeleverd.

Om de status van je zending te achterhalen, kun je deze track & trace pagina in de gaten houden voor de actuele status van je zending.

Als je pakket uren later dan het verwachte bezorging tijdvak nog niet is afgeleverd en de bezorger nog niet is langs geweest, raden we aan om contact met ons op te nemen via de Contact knop bovenaan deze pagina. We zullen dit verder onderzoeken en samen met jou de beste oplossing vinden om je pakket zo snel mogelijk bij je te krijgen. In de meeste gevallen komt het pakket alsnog op diezelfde dag aan.

Als de track & trace aangeeft dat je zending is bezorgd, maar je hebt je pakket niet ontvangen, raden we je aan om eerst de omgeving rondom je huis te controleren, zoals je tuin, je schuur, je portiek, etc. Vraag ook aan huisgenoten of buren of zij het pakket mogelijk hebben aangenomen. Als je nog steeds geen zending kunt vinden, neem dan contact met ons op via onze klantenservice via de track & trace pagina. We zullen een onderzoek instellen en je verder helpen.

Vertragingen kunnen verschillende oorzaken hebben, zoals weersomstandigheden, operationele problemen of drukte tijdens piekperiodes. We raden je aan om geduldig af te wachten, omdat het pakket mogelijk alsnog wordt bezorgd. Als de vertraging echter onredelijk lang lijkt, neem dan contact met ons op via de Contact knop bovenaan de track & trace pagina. We zullen de situatie onderzoeken en je voorzien van meer informatie.

Ja, in veel gevallen kun je de bezorging van je zending wijzigen. We bieden verschillende opties aan, zoals je pakket op een ander adres laten bezorgen of het kiezen van een andere dag. Je kunt deze wijzigingen doorgeven via de Afleverinstructies op je track & trace-pagina op onze website. Houd er rekening mee dat niet alle wijzigingen altijd mogelijk zijn, afhankelijk van de specifieke situatie en de regio en dat wijzigingen vertraging voor de bezorging kunnen opleveren.

Bezorgvoorkeuren zijn specifieke instructies of wensen die je kunt doorgeven voor de levering van je pakket. Bijvoorbeeld, je kunt aangeven dat het pakket alleen bij jou persoonlijk afgeleverd mag worden of dat het bij de buren mag worden achtergelaten als je niet thuis bent. Bij Izipack kun je bezorg voorkeuren opgeven, zodat we daar rekening mee kunnen houden bij de levering. Je kunt deze wijzigingen doorgeven via de Afleverinstructies op je track & trace-pagina op onze website. Houd er rekening mee dat niet alle wijzigingen altijd mogelijk zijn, afhankelijk van de specifieke situatie en de regio en dat wijzigingen vertraging voor de bezorging kunnen opleveren.

Als je niet thuis bent op het moment van de levering, zal de vervoerder proberen om het pakket bij de buren af te leveren. Als dat niet mogelijk is, kan het pakket worden achtergelaten op een aangegeven plek. De vervoerder zal meestal een bericht achterlaten met informatie over waar je het pakket kunt vinden of wat de volgende stappen zijn. Je kunt ook de track & trace- informatie raadplegen voor updates over de levering van je pakket.

Het track & trace nummer wordt meestal verstrekt door de webshop of de verzender van het pakket. Als je geen track & trace nummer hebt ontvangen, neem dan contact op met de webshop of verzender en vraag om het track & trace nummer. Het track & trace nummer is essentieel om de status van je pakket te kunnen volgen en eventuele problemen op te lossen.

Als je pakket is teruggestuurd naar de afzender, neem dan contact op met de webshop of de verzender van het pakket. Zij kunnen je informeren over de reden van de retourzending en de mogelijke vervolgstappen. Afhankelijk van de situatie kun je bijvoorbeeld vragen om een nieuwe verzending, een terugbetaling of verdere instructies van de verzender.

Onze algemene bezorgdagen zijn van maandag tot en met vrijdag. De bezorgtijden kunnen variëren, afhankelijk van de bestemming of regio. Neem gerust contact met ons op voor specifieke informatie over de bezorgdagen en -tijden van je zending, klik hiervoor op de “Contact” button op de track & trace pagina voor jouw bestelling.

Versturen

Vanwege het huidige politieke en economische klimaat stijgen de brandstofprijzen. Gezien dit een aanhoudende stijging is, zijn veel vervoerders genoodzaakt om (tijdelijk) een brandstoftoeslag te berekenen. 

 

Wanneer je een pakket wil versturen wordt daar brandstoftoeslag over berekend. Dit is een variabel percentage dat per vervoerder verschilt. De toeslag wordt ook op verschillende manieren berekend. 

Enkele vervoerders, zoals DHL & UPS berekenen ook een brandstoftoeslag over de algemene toeslagen die van toepassing zijn op je pakket.

Het percentage en de manier van berekenen wisselt per vervoerder. Hier vind je een overzicht (september 2022).

Voor een standaard pakket geldt een maximale afmeting van 100 x 50 x 50 cm. Voor afwijkende pakketten kun je hier contact met ons opnemen.

De gordelomvang is de omvang van een voorwerp. En die wordt als volgt berekend: 2x de hoogte + 2x de breedte + 1x de langste zijde van het pakket.

Het maximale gewicht is 31 kg. Is je verzending zwaarder? Neem dan hier contact met ons op.

De belangrijkste informatie voor het verzendlabel omvat:
- Datum
- Trackingnummer
- Afmeting van het pakket
- Gewicht van het pakket
- Naam en adres van de verzender
- Naam en adres van de ontvangen

Standaard formaat: 10 x 15 cm

Als los pakket, in een zak met andere pakketten, in een rolcontainer of op een pallet

Jouw pakket moet in een deugdelijke beschermende stevige
verpakking, zodat de inhoud optimaal wordt beschermd.

Via Ideal betaal je direct voor de verzending
Bij het frequent gebruik maken van de Izipack dienstverlening
kunnen wij ook afspraken maken over periodieke facturen.

 • Brandstof toeslag: Wanneer je een pakket wil versturen wordt daar brandstoftoeslag over berekend. Dit is een variabel percentage dat per vervoerder verschilt. De toeslag wordt ook op verschillende manieren berekend. 

  Enkele vervoerders, zoals DHL & UPS berekenen ook een brandstoftoeslag over de algemene toeslagen die van toepassing zijn op je pakket.

 • Buitengebied toeslag: op sommige bestemmingen rekent de (buitenlandse) vervoerder een extra toeslag, omdat deze bestemming moeilijker bereikbaar is. De hoogte van de toeslag is afhankelijk van de (buitenlandse) vervoerder.

 • Handmatige verwerking toeslag/niet machine geschikt toeslag: Wanneer een pakket door aard, vorm of verpakking niet automatisch gesorteerd kan worden, zal deze in toeslag in rekening worden gebracht door de vervoerder. Het bedrag van deze toeslag is afhankelijk van het land van bestemming.
 • Piektoeslag: in het drukke seizoen kan een (buitenlandse) vervoerder een piektoeslag opleggen.
 • Onjuiste etikettering toeslag: zorg voor een correct, leesbaar en volledig etiket, daarmee voorkom je een toeslag van een (buitenlandse) vervoerder
 • Bezorging op eilanden binnen EU toeslag: Voor de bezorging op eilanden binnen de Europese Unie berekenen sommige (buitenlandse) vervoerders een toeslag.

Voorwaarden

Hier vind je de algemene voorwaarden.

Hier vind je de verwerkersovereenkomst.

Overig

Als je een probleem of klacht hebt, kun je contact met ons opnemen via onze klantenservice. We staan klaar om naar je zorgen te luisteren en te zoeken naar een passende oplossing. Klik hiervoor op de “Contact” button op de track & trace pagina voor jouw bestelling.

We streven ernaar om zo snel mogelijk op je vragen en opmerkingen te reageren. Normaal gesproken kun je op werkdagen binnen 24 uur een reactie van ons verwachten.

Om een pakket retour te sturen, dien je contact op te nemen met de webshop of de verzender van het pakket. Zij kunnen je voorzien van specifieke instructies en een retourlabel, indien nodig. Volg de instructies van de verzender zorgvuldig op om ervoor te zorgen dat het pakket correct wordt geretourneerd.

Neem contact op met de klantenservice via e-mail. Bekijk hier onze contactgegevens.

De Izi (ee-zee) way om je zakelijke pakketten te ontvangen en verzenden