Consumenten » 
Business » 

FAQ

De meestgestelde vragen vind je hier. Staat je vraag er niet tussen? Stuur dan een e-mail naar hello@izipack.nl of klik op de knop hieronder. We streven ernaar om je vraag binnen 3 werkdagen te beantwoorden.

Basistips

Wanneer je een pakket gaat versturen, is het belangrijk om rekening te houden met het volgende:

 • De verzenddoos moet stevig zijn. 
 • Als het pakket niet helemaal gevuld is, gebruik dan opvulmateriaal zoals bubbelplastic of piepschuim (géén kranten).
 • Zorg ervoor dat de hoeken van je pakket beschermd zijn door er tape overheen te plakken. Zo is de kans kleiner dat de inhoud van je pakket breekt.

Elk land heeft een andere wijze van adressering. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden. Sommige landen hebben geen huisnummer, postcode of straatnaam. 

Controleer altijd het adres bij de ontvanger. Mocht je er niet uitkomen, stuur dan een email naar hello@izipack.nl.

Wat mag je wel en wat mag je niet verzenden? Elk land heeft andere regels. Zorg ervoor dat je altijd de website van de vervoerder checkt voor de meest recente informatie.

Ontvangen

Als je bestelling onderweg is ontvang je een email met daarin de track & trace code. Via deze code volg je eenvoudig je pakket(ten) en kun je de bezorgwijze aanpassen. Heb je geen code ontvangen? Stuur dan een email naar hello@izipack.nl.

Standaard mogen chauffeurs pakketten bij de buren afleveren
wanneer de klant niet thuis is. Zijn die ook niet thuis? Dan volgt er standaard een tweede bezorgpoging. De bezorger doet een
briefje in je brievenbus.

Versturen

Vanwege het huidige politieke en economische klimaat stijgen de brandstofprijzen. Gezien dit een aanhoudende stijging is, zijn veel vervoerders genoodzaakt om (tijdelijk) een brandstoftoeslag te berekenen. 

 

Wanneer je een pakket wil versturen wordt daar brandstoftoeslag over berekend. Dit is een variabel percentage dat per vervoerder verschilt. De toeslag wordt ook op verschillende manieren berekend. 

Enkele vervoerders, zoals DHL & UPS berekenen ook een brandstoftoeslag over de algemene toeslagen die van toepassing zijn op je pakket.

Het percentage en de manier van berekenen wisselt per vervoerder. Hier vind je een overzicht (september 2022).

Voor een standaard pakket geldt een maximale afmeting van 100 x 50 x 50 cm. Voor odd-sized pakketten kun je hier contact met ons opnemen.

De gordelomvang is de omvang van een voorwerp. En die wordt als volgt berekend: 2x de hoogte + 2x de breedte + 1x de langste zijde van het pakket.

Het maximale gewicht is 31 kg. Is je verzending zwaarder? Neem dan hier contact met ons op.

De belangrijkste informatie voor het verzendlabel omvat:
- Datum
- Trackingnummer
- Afmeting van het pakket
- Gewicht van het pakket
- Naam en adres van de verzender
- Naam en adres van de ontvangen

Standaard formaat: 10 x 15 cm

Als los pakket, in een zak met andere pakketten, in een rolcontainer of op een pallet

Jouw pakket moet in een deugdelijke beschermende stevige
verpakking, zodat de inhoud optimaal wordt beschermd.

Via Ideal betaal je direct voor de verzending
Bij het frequent gebruik maken van de Izipack dienstverlening
kunnen wij ook afspraken maken over periodieke facturen.

 • Brandstof toeslag: Wanneer je een pakket wil versturen wordt daar brandstoftoeslag over berekend. Dit is een variabel percentage dat per vervoerder verschilt. De toeslag wordt ook op verschillende manieren berekend. 

  Enkele vervoerders, zoals DHL & UPS berekenen ook een brandstoftoeslag over de algemene toeslagen die van toepassing zijn op je pakket.

 • Buitengebied toeslag: op sommige bestemmingen rekent de (buitenlandse) vervoerder een extra toeslag, omdat deze bestemming moeilijker bereikbaar is. De hoogte van de toeslag is afhankelijk van de (buitenlandse) vervoerder.

 • Handmatige verwerking toeslag/niet machine geschikt toeslag: Wanneer een pakket door aard, vorm of verpakking niet automatisch gesorteerd kan worden, zal deze in toeslag in rekening worden gebracht door de vervoerder. Het bedrag van deze toeslag is afhankelijk van het land van bestemming.
 • Piektoeslag: in het drukke seizoen kan een (buitenlandse) vervoerder een piektoeslag opleggen.
 • Onjuiste etikettering toeslag: zorg voor een correct, leesbaar en volledig etiket, daarmee voorkom je een toeslag van een (buitenlandse) vervoerder
 • Bezorging op eilanden binnen EU toeslag: Voor de bezorging op eilanden binnen de Europese Unie berekenen sommige (buitenlandse) vervoerders een toeslag.

Voorwaarden

Hier vind je de algemene voorwaarden.

Hier vind je de verwerkersovereenkomst.

Overig

Neem contact op met de klantenservice via e-mail. Bekijk hier onze contactgegevens.

De Izi (ee-zee) way om je zakelijke pakketten te ontvangen en verzenden